Onze visie

Dump in cijfers 

Wij houden van een hoge kwaliteit fashion én van een schone mooie wereld. Maar wat gaat er dan mis?

In Nederland gooien wij totaal 300 miljoen kilo textiel per jaar weg. Per persoon staat dat voor 46 nieuwe kledingstukken en 40 stuks gooien we weg. 55% van de textiel die in ons afval terecht komt wordt verbrand en de woestijnen van Chili en de stranden van Ghana liggen tjokvol met onze kleding. En deze kwaliteit is vaak van zeer slechte kwaliteit.

Een kledingstuk online gekocht van grote modeketens komt na retour vaak niet terug in de winkel. Komt wel bij het restafval en wordt verbrand. Van de 21,5 miljoen niet verkochte kledingstukken wordt bijna 3 procent verbrand. 

Volgens experts neemt de kledingconsumptie de komende jaren alleen maar toe en zitten we tegen 2050 op een verviervoudiging van ons koopgedrag. En dus ook met kledingafval.

Blazer JUDGE NUTT Amsterdam

Waarom NUTT

Wij zien geen afval maar in vele gevallen rijke grondstoffen en willen we de waarde van kleding teruggeven, omdat ze dat verdient. Zolang de mode-industrie nog niet 100% circulair is bestaat NUTT. Alle items zijn uniek, geen een is hetzelfde. NUTT Blazers zijn designed uit hoogwaardig, hergebruikte materialen en gemaakt uit liefde voor kleding. Ze zijn gecreëerd met zorgvuldigheid en pure vakmanschap.

Blazer NORDIC NUTT Amsterdam

Doneer jouw kleding

Wij creëren ook uit jouw kleding nieuwe unieke gerecyclede NUTT's. Jij blij, wij blij want samen helpen we de wereld een klein beetje meer opruimen. We doen het nuttig, we doen het samen.